Thursday, August 07, 2008

Peukalokiila


Koska halusin sormikkaaseeni samanlaisen peukalokiilan kuin siinä vanhassa sormikkaassa jonka kuva on kirjassa jouduin soveltamaan sen osittain itse. Lopputulos on minun mielestäni hyvä, jos ei oteta huomioon neulepinnan epätasaisuuksia, joiden toivon vähenevän kunhan sormikas on valmis ja pääsee kylpyyn ja jonkinmoiseen pingoitukseen.

Vanten har hunnit förbi tummen. det är lite ojämnt, men jag hoppas att det blir bättre efter ett litet bad så småningom. Tumkilen ser annorlunda ut än i mönstret, men mer likt originalvanten. Efterom randen av aviga maskor kring tumkilen var en av anledningarna till att jag valde just den här vanten, var det självklart att försöka efterlikna den.

3 Comments:

At 6:22 AM, Blogger Meri said...

Moi, voi olla että näen väärin? Tavallisesti peukalokiilan jälkeen luodaan uusiksi silmukoiksi vain niin monta kuin on ollut alunperin (ennen kiilan aloitusta), tavallisesti 2-4. Silloin käden rinnan leveys pysyy oikeana. Toivottavasti "huoleni" on turha,
tMeri

 
At 10:15 AM, Blogger Lea said...

Ilmeisesti norjalaiset eivät olleet lukeneet niitä ohjeita 1800-luvulla, sillä monissa kirjan sormikkaissa ja vanttuissa on jonkinlainen kiilapeukalon ja kiilattoman peukalon välimuoto. Näissä peukalokiila ei lisää leveyttä yhtä paljon kuin sellaiset joissa palataan peukalon jälkeen samaan silmukkamäärään kuin ranteessa, vaan kiila luo hiukan lisää tilaa peukalolle (mitä minusta yleensä tarvitaan) verrattuna lapaseen jossa peukalolle on vain jätetty aukko.

Saa nähdä miten käy kun peukalo ja muut sormet ovat paikallaan, mutta ainkain vielä se istuu ihan hyvin käteeen.

 
At 12:09 PM, Anonymous Ida said...

Hoppas att allt är bra med dig!
Jag har en utmaning till dig på min blogg.

 

Post a Comment

<< Home