Friday, May 02, 2008

KeltaistaVoikukkien loistaessa keltaisina oli minun ihan pakko kaivaa esille väripata. Keitin vain pienen satsin, 250 grammaa voikukkia joilla värjäsin 50 grammaa lankaa. Väristä tuli kasviväreille tyypillinen hailakka keltainen joka kylläkin näyttää sopivan hyvin yhteen kevään sienivärjäysiltojen annin kanssa. Nyt minun tekisi mieli värjätä lisää, mitä muita kasveja löytyisi tähän aikaan vuodesta?

En vacker vårkväll när maskorosorna lyste gula på varenda gräsmatta var jag bara tvungen att plocka fram min färgningsgryta igen. En liten omgång maskrosor (250 g) och lite alunbetat garn (50g) gav en typisk blekgul nyans. Den verkar dock passa bra ihop med skörden från vårens svampfärgarkvällar.

4 Comments:

At 2:14 PM, Blogger Ziina said...

haavankeltajäkälää ja raparperinjuuria ainakin löytyy ja koivut ovat hiirenkorvalla, niistä voisi saada hauskaa vihreää näin keväällä.

 
At 8:20 PM, Blogger Pia said...

Vuohenputkesta tulee myös keltaista, ja sitä on myös tähän aikaan runsaasti. Voikukasta tulee voimakkaampi keltainen, jos värjää koko kasvilla, ei pelkillä kukinnoilla.

 
At 6:09 PM, Anonymous Anonymous said...

Nokkosilla!

 
At 9:19 AM, Anonymous Anonymous said...

Kivan näköinen pusero! Mistä tuota Jasmine lankaa saa Suomesta ostettua?

 

Post a Comment

<< Home