Sunday, April 20, 2008

Yosemite edistyy

En ole tainnut kertoa että jouduin purkamaan Yosemiteni kudottuani kymmenen senttiä. Se näytti suureta ja kokeiltuani sitä vähensin silmukkamäärää 20%. Nyt koko on sopiva mutta pian on edessä hihat ja kaulus jotka joudun soveltamaan sopiviksi, siä silmukkamääräni on kahden koon välistä ja silmukka- ja kerrostiheyteni ovat eri suhteessa toisiinsa ohjeen tiheyteen verrattuna. Hihan purkaminen tuntuu kuitenkin pieneltä, mutta ei sitäkään kovin montaa kertaa viitsi tehdä.

Kanske berodde min grytlappsglädje delvis på att jag fick känna glädjen att få klart något. Annars har ju mitt handarbetande på senare tid bestått av att upprepa flätribb oändligt många gånger (och än är det några gånger kvar). Mitt första försök på Yosemite blev alldeles för stort, så efter 10 cm fick jag repa upp och börja om från början med 20% färre maskor. Man kan ju fråga sig vad jag hade för glädje av provlappen. Tack och lov skedde det mesta av omstickningen på Grötö och med mycket sticktid och trevligt sällskap kändes det inte fut så eländigt att komma ikapp. Jag hoppas bara att jag inte behöver prova allför mmånga gånger när jag ska få till ärmar och krage med mina egna maskantal och med ett lite annat förhållande mellan mask- och varvtäthet.

1 Comments:

At 8:32 AM, Blogger Lotta said...

Det är så svååårt det där med masktäthet och att få saker att stämma ihop. Jag beundrar dig för att du orkade repa upp så mycket och göra om. Jag tenderar till att tröttna på projektet om jag måste repa upp för mycket.

Härlig rosa färg! Jag ser fram emot att se plagget i verkligheten snart! :-)

 

Post a Comment

<< Home