Wednesday, January 09, 2008

Hattu

Joulupäivinä kudottu ja viime viikolla matkaan lähetetty hattu.

Hatun perusmalli lainattu kirjasta "Sticka mössor", hatun mallin on suunnitellut Margaretha Finseth. Mallin mukaan neulottu hattu näkyy minun "About me"-kuvassa, tämän tein vain kaksivärisenä ja vaihdoin kuvion. Lanka Morjärvs ullspinnerin 2-säikeinen villalanka (50 g molempia värejä), puikot 3 mm ja hattu hiukan liian suuri. Kevyt huovutus (käsin) pelasti tilanteen (ohjeen mukaan hatun voi joko huovuttaa tai ei) ja toivon että myös esimerkiksi tuulenpitävyys on parempi näin.

Hatt stickad i Morjärvs 2-trådiga ullgarn nästan efter ett mönster av Margaretha Finseth i boken "Sticka mössor". Ränderna och formen är från mönstret, bården ett eget hopkok (för att det ska passa i bara två färger). Lite lätt tovning (för hand) gjorde mössan perfekt, både i storlek och utseende.

4 Comments:

At 7:11 AM, Anonymous Tuula said...

Onpa hyvä myssyn malli. Onko sinulla tarkempia tietoja tuosta kirjasta, ihan jo tuon mallin takia sen voisi hankkia, jos vielä jostain löytää.

 
At 9:27 AM, Anonymous Pirkko said...

Mulla on tuo sama kirja suomeksi ja jo silloin vuosia sitten, kun sen hankin, ihastuin kyseiseen hattuun! Aina, kun käyn blogissasi, tuo muistuu mieleeni :) Pitääpä lähteä kaivelemaan lankalaatikoita... Niin, suomeksi kirjan nimi on "helpot myssyt ja pipot" tekijänä Gro Sandvik

 
At 7:56 PM, Anonymous Tuula said...

Kiitos tiedoista molemmille!
Onnsituin löytämään tuon suomenkielisen kirjan Antikasta. Nyt pitää vaan odotella että se tulee ja pääsen hattua tekemään.

 
At 9:21 PM, Anonymous Liv-Toril said...

Stilig hatt.

 

Post a Comment

<< Home