Sunday, November 11, 2007

Återuppståndet UFO

Efter att Dikt i maskor-koftan blev färdigstickad (massor med syjobb verkar vara kvar) har Lea glatt konstaterat att nu finns inga UFO:n kvar. Den påbörjade sjalen som ska ligga någonstans i lägenheten ska slängas så fort den dyker upp och då kan den ju inte räknas som UFO.

I helgen är vi på besök hos Leas föräldrar i Norrland och Lea blev presenterad med en gammal låda med saker som inte kommit med när hon flyttade. Vad dyker upp där om inte en vante? Bara en vante = stark UFO-varning. Lea forsätter att gå igenom prylarna och sedan dyker det upp en kompis till vanten, men nu utan tumme. Vi har alltså ett återuppståndet UFO!

Det finns fortfarande mycket prylar kvar i lådan och snart kommer resterna av garnet. Det är fortfarande inte slut på prylarna utan strax dyker det upp ytterligare en kompis: vante nummer tre (saknar också tumme).

Frågan blir alltså: Är det ett eller två UFO?Hmm, notera tummens placering på vante nummer två (i ordningen de hittades).

Peter, en helt "oberoende" spion.

2 Comments:

At 8:06 AM, Anonymous Teija said...

Rupiaa olemaan haasteellista täällä käynti, kun yrittää ruottia käännellä :D Mutta ei se mitään. Pikkusiskoni teki samanlailla kolme tumppua tänä syksynä, kun tokan peukku oli vääräs paikkaa. Sanoin että eihän olisi tarvinnu purkaa kuin kärkikavennus, ja vaihtaa sen paikkaa, niin peukku olis oikeessa kohtaa.Mulla on ufoutumisvaarassa yksi tumppupari tällä hetkellä.

 
At 8:43 AM, Blogger stickveronica said...

Det syns att en stickerska inte skrivit inlägget...
De två vantarna utan tummar hör ihop. Det ser du på resåren nertill på vanten med tumme är det två räta två aviga, men på de andra en rät en avig.
Fina vantar dock! Passar kanske bra till julklappar när de blir färdiga!

 

Post a Comment

<< Home