Tuesday, May 29, 2007

Fabel

Odotin kovasti Garnstudion sukkalankoja, mutta mikään pätkävärjätyistä ei oikein miellyttänyt ja niinpä odotus sai jatkua pitkälle kevääseen ennenkuin yksiväriset tulivat kauppoihin. Pari sellaista kerää hainkin heti ensi tilassa ja nyt olen kokeillut melkein sukkaparin verran.

Lanka tuntuu suunnilleen samalta kuin monet muutkin kokeilemani sukkalangat. Jotkut ovat valittaneet pätkävärjättyjen Fabeleiden olevan hiukan paksumpia ja karheampia kuin esimerkiksi Regian langat, mutta tämä tuntuu aika lailla samanlaiselta, eikä ainakaan paksummalta, vaan mahdollisesti hiukan löperömmältä. Ensimmäisessä (50 g) kerässä oli liitossolmu ja toisessa oli solmu noin muuten vaan. Langassa on myös välillä puoli-irtonaista vaaleaa nöyhtää. Sen saa helposti nypittyä pois, mutta niitä on minun mielestäni häiritsevän usein. Koska lanka on edullista ja helposti saatavilla uskon kuitenkin käyttäväni aina silloin tällöin, varsinkin jos värikartta laajenee ja sukat kestävät käyttöä ja pesua.

Nu har jag snart stickat mitt första par strumpor i Fabel. Jag blev väldigt glad när jag upptäckte att det skulle komma ett relativt billigt tunt sockgarn som dessutom skulle vara lättillgängligt. De randiga och fläckiga tilltalade mig tyvärr inte, men när de enfärgade dök upp ville jag genast prova.

Erfarenheterna hittills är att det finns lite skönhetsfel - framför allt tussar av något vitt ludd men även knutar (en per nystan hittills). Garnet känns bra att sticka med (jag stickar på stickor 2 mm) men det slutliga omdömet får vänta till efter tvätt och användning. Priset och tillgängligheten gör det i alla fall till ett lockande alternativ, speciellt om det kommer fler färger.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home