Sunday, September 10, 2006

Värjäysyhteenveto


Viimeisetkin värjätyt langat on nyt pesty ja selvitetty. Alla on tarkempia tietoja kasveista, määristä ja keittoajoista. Noin yleensä värjäsimme aina 100 g kerralla viidessä litrassa värilientä. Langat esipuretimme alunalla.

Opimme kantapään kautta että roskastavat kasvit on paras siivilöidä pois huolellisesti tai keittää jopnkinlaiseen pussiin suljettuna. Vanhat sukkahousut sopivat sekä keittopussiksi että siiviöintiin (tavallisen siivilän lisäksi). Hommaan kannattaa myös varata riittävästi aikaa, varsinkin jos aikoo värjätä enemmän kuin yhden erän.

Nu är alla färgade garner i ordning. Som helhet var det både roligt och lärorikt och det är inte omöjligt att jag ger mig på det fler gånger. I inläggen nedan finns närmare specifikationer på hur vi åstadkommit de olika färgerna, men än så länge bara på finska. Är det någon som vill veta mer på svenska så går det säkert att ordna.

6 Comments:

At 8:04 PM, Anonymous Tuula said...

Ihania värejä saitte aikaan. Että tekis taas mieli värjäillä!. Mihinkä sitä mahtaa joutua näiden kaikkien lankojen kanssa.
Meille sanottiin kurssilla, että kävyistä tulee paras väri kun niitä seisottaa vuoden, ja sitten murskaa ja keittää liemen.

 
At 10:25 PM, Blogger mursuliina said...

mulle tuli mykistymys... ihania..

 
At 5:27 AM, Blogger Villapallo said...

Upeita värejä!

 
At 11:10 AM, Anonymous JaanaV said...

Hienoja värejä ja hieno raportti! Kiitos! Kunpa vain itsekin pääsisi värjäilemään.

 
At 2:37 PM, Blogger Lankakomero said...

Tykkäsin eniten noista kaislalla saaduista sävyistä. Kauniita.

 
At 7:42 AM, Anonymous neulekirppu said...

Hienoja sävyjä.

 

Post a Comment

<< Home