Wednesday, February 25, 2009

Shedir

Oman pään kuvaaminen on mielenkiintoista puuhaa. Naapureilla oli varmaan hauskaa jos huomasivat katsella kun hyppelin edestakaisin parvekkeella. Jalusta ja kaukosäädin helpottavat hommaa, mutta siltikin sain palella hyvän tovin ennen kuin sain sopivan verran päätä kuvaan.

Självutlösare i all ära, men när man behöver fotografera sina sticka plagg på sig själv är en fjärrkontroll att föredra. Det blir tillräckligt mycket spring fram och tillbaka ändå för att se om man hamnat på rätt plats och att inställningar är någorlunda rätt. När alla halva huvuden med alldeles för gröna mössor är avklarade får man förhoppningsvis ett gäng bilder att välja mellan där man kan rensa bort de med konstiga miner eller utstickande garnändar. Vem uppfinner kameran som påpekar att glasögonen sitter snett och att det vore smartare att fästa/klippa av alla trådarna innan man fotograferar?
Mössan är Shedir av Jenna Wilson (Knitty), stickad i Rowan Felted Tweed med stickor 3 mm. Den var rolig och relativt snabb att sticka. Kanske blir det en till så småningom i orginalgarnet Rowan Calmer, i vilken jag tycker att den blir ännu snyggare.

Jag har ett nystan Felted Tweed kvar som jag hoppas räcker till ett par passande vantar så småningom. Kanhända det blir lite strumpor först.

1 Comments:

At 11:33 AM, Blogger AnniP said...

Tunnistan vaivan, onneksi meillä on reilusti matkaa lähimpään naapuriin :) Pipo on tosi nätti!

 

Post a Comment

<< Home