Friday, December 30, 2005

Latvian Mittens Knit-Along

Jag har äntligen kommit igång med att fundera på hur mina lettiska vantar ska se ut. Eller snarare, jag har stickat en provlapp så att jag kan börja fundera på hur de ska se ut. Garnet blir i alla fall Hifa 2 och då ser antalet maskor ut att bli ungefär 58 stycken på stickor 2 mm.

Mer bläddrande återstår innan jag vet hur de ska se ut i detalj.

Thursday, December 29, 2005

Vaihteeksi tilkkuja

Viime päivinä eo ole tullut paljon kudottua, sillä joulupukki toi minulle myös tilkkutöihin tarkoitetun leikkurin, viivaimen ja alustan ja niitäkin piti päästä kokeilemaan. Sain myös kankaita, mutta ensimmäiseen projektiin käytin varastoista löytyneitä (ja sitä ennen leikkelin hiukan koetilkkuja jämäkankaista).

Sopiva pikkuprojektikin löytyi. Olen säilyttänyt puikkojani Moppe-laatikostossa vaihtelevassa järjestyksessä (aina en ole jaksanut etsiä oikeaa koteloa ja osa niistä ei pidä enää puikkoja) ja niinpä säilytyskotelo sukkapuikoille vaikutti tarpeeksi pieneltä tilkkuprojektilta. Tilkkuosa sujuikin hyvin ja kävi nopeasti, mutta muuhun kului enemmän aikaa ja ajatustyötä. Vielä puuttuu nauha jolla käärön saa solmittua, mutta varastoista ei löytynyt sopivaa sävyä.

Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Saa sitten nähdä onnistunko pitämään jonkunlaista järjestystä siinä.

Tuesday, December 27, 2005

Bambuiset joululahjat

Joulupukki toi lahjakortin joka oli omistettu babuisten puikkojen hankitaan ja tänään pääsin sitten kauppaan toteuttamaan vaatimuksen. Nyt minulla on siis mukava kokoelma bambuisia sukkapuikkoja.

Haluaisin jonkun vanhan projektin pois jaloista ennen uuden aloittamista joten en ole vielä kokeillut niitä, vähän vain katsellut ja hipelöinnyt.

Monday, December 26, 2005

Joulu on vietetty perinteisesti syöden ja laiskotellen. Olin kuviteleut kutovani enemmänkin, mutta meillä on ollut vieraita melkein taukoamatta ja suurin osa siitä mitä olen saannut kudottua on myös tullut purettua. Tietysti kierroksia voisi laskea muualla kuin päässäkin, mutta silloin lopputuloksesta ei tulisi yhtä jännittävän muotoinen.

Jouluaattona sain avata Sukkasillaan-kirjan, kuten moni muukin neuleblogilainen. Olen selannut sitä tasaisin väliajoin ja lukenutkin suurimman osan. Kuvat ovat ihania ja tekisi todella mieli aloittaa sukkapari ihan heti.

Syömisen, seurustelun, kutomisen ja sukka-kirjan lukemisen lisäksi olen huvitellut kuvaamalla. Uuden makro-objektiivin syytä on että päivän kuvassa näkyy vain pari silmukkaa.

Thursday, December 22, 2005

Mutrusuinen enkeli

Kehittelin eilenillalla enkelin. Alkuperäisen ideani mukaan siinä piti olla enemmän pitsiä ja kukerrusta (esim. hopealankaa), mutta ehkä se on kuitenkin parempi näin. Seuraavat teen kyllä ilman kirjailua.

Ajattelin tehdä sille pari kaveria, jos aika ja into riittää. Päivän ohjelmassa on ainakin porkkanalaatikko, paketointia ja siivousta, mutta kai nyt yhden enkelin ehtii jossain välissä kutoa.

Saturday, December 17, 2005

Sukat kuvassa

Sukat valmistuiva odoteutsti edellisiltana ja tänään muistin valokuvata ne päivänvalossa. Ohje oli Ullan kärjestä aloitettu sukka, lanka Regia Jubilee Color (numero 5472) ja langan menekki noin 70 g.

Tänään olen sitten kutonut Eriksen hihaa. Pian on kuitenkin ongelma edessä sillä huomasin ettei minulla ole 4 mm sukkapuikkoja enkä usko voivani kutoa pyöröpuikolla loppuun asti. Ja lankakaupat eivät ole auki sunnuntaisin... Ehkä huominen on sitten omistettava jouluvalmisteluille. Minulla on pikkuleipätaikina jääkaapissa, pussillinen lanttuja eikä pieni siivouskaan olisi pahitteeksi. Illalla olen menossa joulukonserttiin.

Thursday, December 15, 2005

Pelisukat

Viime iltojen Settlers-peluu on antanut oivia tilaisuuksia kutoa sukkaa. Toisesta sukasta puuttuu enä vain pari senttiä resoria, ja tämän illan lampaiden- ja vehnänvaihtojen lomassa voisin ehkä saada sen valmiiksi.

Seuraaviin sukkiin ajattelin tehdä vahvistetun kantapään ja tilaisin jopa Sukkasillaan-kirjan oppiakseni sen Ainoan Oikean Kantapään. Ei vaan, kirja vaikuttaa hyvältä lisältä minun laihaan neulekirjastooni ja luulisin pystyväni sulattamaan sen monilla tahoilla haukutun käskevän äänensävyn. No, se nähdään toivottavasti lähiaikoina.

Tänään tuli postissa Latvian Mittens. Olen selannut sitä hiukan, mutta toteutukset saavat jäädä joulunpyhiksi (jos en sitä ennen keksi jotain vielä innostavampaa projektia). Eriksen hihatkin pitäisi saada alulle... Olen siihen erittäin tyytyväinen, nyt kun sain kokeiltua sitä kunnolla.

Sunday, December 11, 2005

Rauhaisa sunnuntai sohvalla


Olen viettänyt ihanan rauhaisan iltapäivän sohvalla dekkaria kuunnellen ja Eriksen reunaa kutoen. Enää puuttuu vain muutama sentti ennen Kitchener stitchin opettelua. Sain taas tilaisuuden käyttää bambupuikkojani (15 senttiä riittää hyvin reunaan) ja olen entistäkin vakuuttuneempi että niitä täytyy hankkia lisää.

Tein myös kauden toisen piparkakkutaikinan, edelliset loppuivat eilen. Piparkakkutaikina on hyvää, mutta jäi sitä hiukan leivottavaksikin.

Friday, December 09, 2005

Joulunpunaista

Lankatonttuprojekti on yhä jäissä. Kävin kyllä ostmassa lisää lankaa mutta lanka joka kaupassa näytti joulunpunaiselta ei ollut sitä enää kotona. Onhan minun toki myönnettävä että minulla oli kiire enkä niin kovin tarkaan ennättänyt katsoakaan, muttaq joka tapauksessa oli tylsä huomata se kotona. Onneksi väri on muuten mukava ja päätyy varmasti vielä joksikin muuksi.

Sukka on jo pitkällä varressa ja jos hyvin käy saan sen valmiiksi tänä iltana. Kantapää onnistui mielestäni erittäin hyvin, ei reiän reikää tai muuta epämääräistä. Kiitos kuuluu taas kerran Ullalle.

Tuesday, December 06, 2005

Lankatonttu - vai onkohan se enkeli?


Sunnuntaina innostuin tekemään lankatonttuja Ihan Itse-foorumista löytyvän ohjeen mukaan. Ikävä kyllä minukta ei löytynyt kunnon joulunpunaista, joten kahden yrityksen (valkoinen tyttö ja harmaa poika) jälkeen luovutin ainakin toistaiseksi.

Neuleet edistyvät kyllä, mutta niissä ei ole paljon uutta näytettävää. Kohta pitäisi päättää minkälaisen kantapään teen tällä kertaa.