Tuesday, October 25, 2005

Bambupuikot

Eilinen ostos:

Sormia väsätessäni alkoi ajatus lyhyemmistä sukkapuikosta houkutella entistä enemmän. Luulin joutuvani tilaamaan niitä netistä, mutta onneksi kävin ensin kysymässä lähilankakaupassani, sillä siellä niitä oli, oikeaa kokoa ja bambuisina. En ollutkaan ennen kokeillut bambupuikoja, mutta jo yhden peukalon jälkeen olen ruvennut miettimään kaikkien sukkapuikkojen korvaamista bambuisilla.

Sunday, October 23, 2005

Pikaisia kuulumisia

Eriksen kauluksesta puuttuu enää hiukan, sitten on edessä silmukoiden poimiminen sen reunasta. En pidä ajatuksesta ollenkaan, mutta ehkä tämä onkin sitten se kerta kun lopultakin opin tekemään sen siististi.

Ensimmäisestä sormikkaasta puuttuu peukalo. Huomisessa neuletapaamisessa ajattelin tehdä seuraavan resorin, oli peukalo valmis tai ei. Olen sentään päätellyt kaikki tähänastiset langanpäät.

Sunday, October 16, 2005

Aurinkoista ulkona, harmaata puikoilla

Sormikkaiden ainoa piristys on vaaleampi raita peukalon ja sormien välissä. Nyt on siis vielä viisi sormea kudottavana.

Seuraaviin sormikkaisiin teen jonkinlaisen palmikon selkäpuolelle, mutta koska en oikein tiedä kuinka paljon sellainen vaikuttaa silmukkamääriin haluan tehdä ne jollekin jonka käsi on helposti saatavissa sovittamista varten. Olen jo katsellut hiukan palmikkomalleja sillä silmällä, vaikka näissäkin on vielä tekemistä.

Wednesday, October 12, 2005

Eris puikoilla

Kun kerran Branching Out oli valmis eivätkä syksyn toiset tummanharmaat sormikkaat jaksaneet innostaa annoin itselleni eilen illalla luvan aloittaa Eris'in (Eriksen?). Onneksi olin jo koeneulonut pätkän kaulusta, sillä kaavion monet uudet merkit aiheuttivat vieläkin hiukan purkamista. Kaikkeen löytyy kyllä vastaus todella tarkasta ohjeesta, mutta aina en jaksanut tarkistaa mitä merkki todella tarkoitti tai miten langan oikeastaan ptäisi kulkea.

Päänsärky katosi tuota neuloessani ja ehdin kuunnella pitkän pätkän Håkan Nesseriä.

Tuesday, October 11, 2005

Branching Out

Branching Out on kuivumista vailla valmis. Päättelin langanpäät sunnuntaina ja tänään sain sen pingoitetuksi. Sain tehtyä juuri niin monta mallikertaa kuin ohjeessa luvattiin, mutta sitten minulla ei kyllä ollutkaan kuin alle metri lankaa jäljellä.

Heti perään loin silmukat ensimmäiseen aiemmin mainitusta lahjasormikkaista ja eilisessä neuletapaamisessa sain resorin valmiiksi. Olisin ehtinyt enemmänkin, mutta olin unohtanut ottaa mukaan kolmosen puikot.

Tuesday, October 04, 2005

Sitä ja tätä

Eris tulee olemaan kanervanvärinen. Lnaka on siis Karisma Superwash. Ostin sitä 700 g että varmasti riittää, olen kyllästynyt etsimään vielä yhtä kerää samaa värjäyserää.

Lauantaina oli sateinen syysilma ja pysyttelin visusti neljän seinän sisällä. Aika monta tuntia vietin sohvannurkassa Bird's Eyen kanssa ja se näytti illalla selvästi suuremmalta.
Branching Out on pian valmis ja sen jälkeen aloitankin varmaan taas sormikkaat. Nämä ovat jo myöhästynyt syntymäpäivälahja (niin myöhäinen että lupaus sormikkaista tuli kaksi päivää syntymäpäivän jälkeen), enkä ole antanut minkäänlaisia lupauksia valmistumisajankohdasta.
Sitä paitsi minulla on ostettuna langat joululahjapuseroon avokille. Tätä pitäisi sitten neuloa salassa. Saa nähdä kuina pitkälle ehdin jouluksi. En usko hänen pahastuvan vaikka saakin vain hihan... Lanka on Drops Alpaca, malli on vielä hiukan epävarma, mutta luultavasti joku aika tylsä ja yksinkertainen.