Wednesday, February 23, 2005

Mohairlanka ja minä

Mohairlanka oli uusi tuttavuus minulle kun aloin väsätä huivia Hair-langasta. Ohut musta mohairlanka ja kolme silmukkaa puikolla muuttui hyvin nopeasti epäselväksi mytyksi josta oli mahdoton löytää silmukoiden välistä lankaa lisäyksiin ja sitäpaitsi nämä vähäisetkin silmukat halusivat pois puikoilta (myös yhdeksän millin puikot olivat uusi tuttavuus enkä aluksi älynnyt tehdä silmukoita tarpeeksi kaukana terästa ja niin ne jäivät liian pieniksi). Kolme epämääräistä, korkeintaan viiden kierroksen suuruista myttyä sain leikata pois (sillä eihän sitä saannut purettua, ei varmaan vaikka olisi ollut vähemmänkin sotkuista) ennen kuin työ lähti luistamaan.

Nyt olen edistynyt jo melkein puoleenväliin, vain muutoma kierros jäljellä kunnes lisäykset muuttuvat kavennuksiksi.



Pinta on ilmavaa, kuinkas muuten kun ohutta lankaa kudotaan yhdeksäisen puikoilla.

Friday, February 18, 2005

Tästä tämä lähtee

Neuleblogi näyttää kuuluvan asiaan, joten täytyihän minunkin hankkia sellainen. En ole mikään himokutoja, mutta viimeisten kolmen vuoden aikana minulla on ollut koko ajan ainakin yksi projekti puikoilla.

Tällä hetkellä menossa om kolme työtä:
* Fifi jostain vanhasta paksusta mohairsekoitteesta joka riittää vain hyvin pieneen huiviin.
* Hartiahuivi Schachenmayrin Hair-langasta Svarta Fåretin ohjeella. Puikoilla yhdeksän tulee nopeasti valmista, mutta koska en halua tehdä virheitä teen sitä yleensä vain hiukan kerralla.
* Elämäni ensimmäinen sukka Regia-langasta. En ole vielä ehtinyt kantapäähän asti, mutta eiköhän siitä selviä ohjetta seuraamalla.